web[oor]log


Deh Rawod 10 september 2007
september 10, 2007, 10:30
Filed under: Uruzgan september 2007

Maandag 10 september – Er staat een bericht in de krant over de Taliban, die zeggen bereid te zijn te onderhandelen met de regering in Kabul. President Karzai roept hen al geruime tijd op om rond de tafel te gaan zitten.

‘Oorlog is een voortzetting van de politiek met andere middelen. Uiteindelijk zal ook in dit conflict een politieke oplossing gezocht moeten worden. We kunnen de Taliban nooit helemaal vernietigen’, zegt kapitein Lodewijk. Hij is commandant van het prt in Deh Rawod. De situatie lijkt zich te stabiliseren, de gevechten nemen af. Maar waar zijn de Taliban?

Volgens districtschef Haider Khan, die zich op de basis meldt, bevinden ze zich al in de groene zone, bij Dewanawargh. ‘Ze verspreiden geruchten’, zegt hij. ‘Ze zeggen dat het hoofd van politie en ik het gebied verlaten hebben. Maar hier zijn we.’ Naast Haider Khan zit Ghani, hoofd van politie in Deh Rawod. Beide mannen hebben een Thuraya-satelliettelefoon voor zich op tafel staan. Ghani lacht veel, maar zegt weinig. Haider Khan: ‘Met die verhalen proberen de Taliban de bevolking angst aan te jagen. We moeten laten zien dat wij sterker zijn. Laten we samenwerken en hen aanvallen.’ Hij zal niet wijken van zijn post, zegt hij. ‘Ik sterf liever in het districtscentrum dan dat ik vlucht.’

 


 

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: